Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας, διενήργησε δειγματοληψία του κατεψυγμένου παρασκευάσματος κρέατος "ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ 50 ΓΡ ΚΤΨ", συσκευασμένο υπό κενό, σε συσκευασίες βάρους περίπου 500 γραμμαρίων, με ημερομηνία παραγωγής 17/08/2015 και ημερομηνία λήξης 12 μήνες μετά από την ημερομηνία παραγωγής, LOT 229-042, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ Α.Ε. «ΒΙ.ΚΡΕ. Α.Ε.», 7 ο χλμ. Καβάλας – Ελευθερούπολης , Αμισιανά, με κωδικό έγκρισης GR A 131 EU.
Στο δείγμα ανιχνεύθηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
Στο δείγμα ανιχνεύθηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp. Ο
ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της
συγκεκριμένης παρτίδας, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί
έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω
προϊόν, φωτογραφία κάτωθι, να μην το καταναλώσουν. 125
Στην ανάκληση αλλαντικού προϊόντος, στο οποίο ανιχνεύθηκε ο παθογόνος
μικροοργανισμός Salmonella spp, προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου
Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η
Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο
των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και
Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας
Θεσσαλίας, διενήργησε δειγματοληψία του κατεψυγμένου παρασκευάσματος
κρέατος «ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ 50 ΓΡ ΚΤΨ», συσκευασμένο υπό κενό, σε συσκευασίες
βάρους περίπου 500 γραμμαρίων.
Το συγκεκριμένο παρασκεύασμα, με ημερομηνία παραγωγής 17/08/2015 και
ημερομηνία λήξης 12 μήνες μετά από την ημερομηνία παραγωγής, LOT
229-042, παράγεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΕ «ΒΙ.ΚΡΕ. ΑΕ», 7ο χλμ. Καβάλας – Ελευθερούπολης ,
Αμισιανά, με κωδικό έγκρισης GR A 131 EU.
Στο δείγμα ανιχνεύθηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της
συγκεκριμένης παρτίδας, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί
έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το
εν λόγω προϊόν να μην το καταναλώσουν. Πηγή: www.lifo.grΖητήθηκε άμεση απόσυρση
της παρτίδας του προϊόντος
ΣΧΟΛΙΟ (1)
Σαλμονέλα σε αλλαντικό εντόπισε ο ΕΦΕΤ
125
Στην ανάκληση αλλαντικού προϊόντος, στο οποίο ανιχνεύθηκε ο παθογόνος
μικροοργανισμός Salmonella spp, προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου
Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η
Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο
των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και
Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας
Θεσσαλίας, διενήργησε δειγματοληψία του κατεψυγμένου παρασκευάσματος
κρέατος «ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ 50 ΓΡ ΚΤΨ», συσκευασμένο υπό κενό, σε συσκευασίες
βάρους περίπου 500 γραμμαρίων.
Το συγκεκριμένο παρασκεύασμα, με ημερομηνία παραγωγής 17/08/2015 και
ημερομηνία λήξης 12 μήνες μετά από την ημερομηνία παραγωγής, LOT
229-042, παράγεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΕ «ΒΙ.ΚΡΕ. ΑΕ», 7ο χλμ. Καβάλας – Ελευθερούπολης ,
Αμισιανά, με κωδικό έγκρισης GR A 131 EU.
Στο δείγμα ανιχνεύθηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της
συγκεκριμένης παρτίδας, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί
έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το
εν λόγω προϊόν να μην το καταναλώσουν. Πηγή: www.lifo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου